Toolbar

Bemutatkozás

 

A VLG Kft. bemutatása

A cég alapvető mottója: ”Tisztelet a kábelnek" -- ezzel indult 1992-ben a VLG Kft.
A magyar és közép-kelet-európai kábelkereskedelemben meghatározó pozíciót tölt be cégcsoportunk: 2011-re mintegy 12mrd forint konszolidált árbevételt ért el.
Új mottónk: "Projektmegoldások cége”: a kábelek és vezetékek forgalmazása mellett a Baks-kábeltálcák, valamint rézsínek kereskedelmét kezdtük meg.


1992-ben alakult a cég és azóta is a Vető család tulajdonában működik.
1996-ban VLG Ukrajna megalapítása: ungvári székhellyel céget alapítottunk.
2011-ben 1milliárd forintos árbevételt ért el.
2000-ben VLG Románia megalapítása kolozsvári székhellyel, amely jelenleg Románia legnagyobb kábelkereskedője , 2011-ben 6 milliárd forint árbevételt ért el.
2000-ig alapvetően a magyar VLG-t a mennyiségi növekedés jellemezte: elértük a milliárd feletti forgalmat. Az egész országra kiterjesztettük kábelkereskedelmi tevékenységünket, mely elsősorban az építőipari, kivitelezői és viszonteladói kört érintette.
2001-től a mennyiségi fejlődést ötvöztük minőségi fejlődéssel, így 2006-ra több, mint 5 milliárd forintos forgalmat bonyolítottunk le. Ezzel egyidejűleg felöleltük a teljes kábel- és vezetékkínálatot a villanyszerelési vezetékektől, a telekommunkációs kábeleken keresztül a speciális ipari kábelekig bezárólag.
2007-ben zöld mezős beruházással telephelyet építettünk az M0 környékén, amely mára Közép-Kelet Európa egyik legmodernebb kábel- és vezetékelosztó bázisává vált.
2008-2011 között a cég alkalmazkodott a nehéz gazdasági körülményekhez és a 3 év alatt is képes volt 5 milliárd körüli forgalmat bonyolítani.


Infrastruktúránk


Beépítés alá vont telek közel 30000 m2 , ebből beépített terület a raktárcsarnok, mely 2000 m2 és az irodaépület, mely3 több, mint 1000 m2.


Szolgáltatások


Ajánlatadás 24 órán belül, vevői igények specifikálása, műszaki tanácsadás, kábelek 12 órán belüli méretre vágása, 24 órán belüli díjmentes kiszállítás kiemelt partnereinknek. Egyedi projektigényeket szükség szerint ingyen tárolunk.


Beszállítóink


Vállalatunk fennállása óta folyamatosan dolgozik a Prysmian Magyar Kábel Művekkel, mint stratégiailag fontos partnerünkkel. Mellette számos európai gyárral és kereskedővel állunk kapcsolatban.
 Beszállítóinkat minősítjük és kizárólag minőségileg és logisztikailag magas szintű beszállítókkal állunk kapcsolatban.


Vevői struktúránk


Az ipari felhasználóktól, villamoskivitelezőktől a viszonteladó cégekig, kereskedőkig kiterjed, valamint vannak végfelhasználóink, mint például erőművek és közlekedési vállalatok.


Néhány kiemelt referenciánk a közelmúltból


Zöld mezős beruházások:
Audi (Győr)
Daimler (Kecskemét)
Makó -- Béta-projekt
Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló
Hankook 1-2. ütem
Asia Center
Bosch (Hatvan)
Árkád (Szeged)
Corvin Bevásárlóközpont (Budapest)

Bővítések és állandó beszállításaink:
Duna-menti Erőmű bővítése
Paksi Atomerőmű
Gönyű -- Szélpark
Ferihegy -- terminálbővítés

Megjelent: 12290 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. máj. 31., csütörtök 11:17